ORGANİZASYON & KURUM KÜLTÜRÜ
Organizasyon Uygulama
Çevik bir organizasyonun ne olduğunu ve neden önemli olduğunu biliyorsunuz.
Ancak çevik bir dönüşümü nasıl çözeceğimizi bulmak başka bir sorudur.
Geleneksel örgütler yönetişim organlarını zirvesine yerleştirmekte ve karar hakları hiyerarşiden aşağı akmaktadır; Bunun aksine, çevik kuruluşlar ortak bir amaç kullanır ve bilgiye en yakın ekiplere karar hakları vermek için yeni veriler kullanırlar. Çevik bir organizasyon, hızı ve uyarlanabilirliği stabilite ve verimlilikle ideal bir şekilde birleştirebilir.
Kapsamlı bir dönüşüm, insanlar, süreç, strateji, organizasyon ve teknoloji dahil olmak üzere kuruluşun her yönüne dokunuyor.
Kuruluşun omurgası, çevik bir işletim modeli için dönüştürülmelidir.
Omurga bileşenleri:
-
Karar verme ve yönetişim kurulumu
-
İş planlama ve bütçeleme
-
Finansman karar verme
-
Performans Yönetimi
-
Roller ve kariyer yolları
-
Risk yönetimi ve güvencesi
-
İşgücü konumu ve çalışma alanı
-
Teknoloji
“ORGANİZASYON” Başarı faktörü
- Firmanızın / bölgenizin / bölümünüzün / ekibinizin yapısı ve temel işlemlerini biliyor musunuz?
- Organizasyon şeması var mı? Eğer öyleyse, buna aşina mısınız?
- Şirketinizdeki en önemli kahramanları tanıyor musunuz?
- İş süreçlerinin nasıl organize edildiğiyle ilgili olarak: bunun için rutinler var mı ve süreçler açıkça tanımlandı mı?
- Şirketin proje kültürü var mı?
- Organizasyonel gelişimden kim sorumludur?
Kültür, Değişim ve Liderlik
Değişime öncülük ve kültür geliştirme atölyesi
Kültür, "burada iş yapma şeklimize" bağlı kalarak organizasyonunuzu değiştirmeniz veya geliştirmeniz gerekiyorsa, işte iş durumu:
Kültürle çalışmıyorsanız, size karşı işe yarayabilir.
(Müşteri) organizasyonunuzu daha etkin, yenilikçi, rekabetçi, çevik, işbirlikçi, verimli ve üretken kılmak için etkili bir organizasyon kültürü geliştirin.
Bu 2.5 günlük açık atölye, Umur yönetimi danışmanlığı tarafından geliştirilen, doğrulanmış Örgüt Kültürü Değerlendirme Aracı ile kültürün nasıl teşhis edileceğini göstermektedir.
Birçok organizasyonel program mevcut kültürü görmezden geldikleri için veya kültürü yukarıdan aşağıya doğru değiştirmeye çalıştıkları için başarısız oluyor.
Örgütsel değişim ve gelişim için daha iyi bir yaklaşım deneyelim. Bu atölye çalışmasına katılın ve diğerlerini olumlu liderliğe dahil etmeyi ve bunlarla ilgilenmeyi ve insanların başarılı bir değişim ve gelişme yaratabilmesi için kültürle çalışmayı öğrenin.
STRATEJİK YÖNETİM
Strateji, bir kuruluşun uzun vadede yönü ve kapsamı olup, paydaş beklentilerini yerine getirmek amacıyla kaynak ve yetkinliklerin yapılandırılmasıyla değişen bir ortamda avantaj sağlar.
Kurumsal Strateji, şüphesiz uzun vadeli sürdürülebilir başarıda en önemli faktördür. Sürekli değişen pazar taleplerinin bir sonucu olarak yeni bir strateji oluşturarak veya mevcut olanı değiştirerek, kendi alanında, endüstride, bölgenizde ve sonuçta küresel pazarda bir lider, bir kazanan olma yolunda ilk adımı atıyorsunuz.
-
Stratejiye giriş
-
Çevre
-
Stratejik yetenek
-
Stratejik amaç
-
Kültür ve strateji
-
İş seviyesi stratejisi
-
Stratejik yönerge
-
Uluslararası strateji
-
Strateji yöntemleri ve değerlendirme
-
Stratejik yönetim
-
Stratejik değişim
Stratejik yönetim, bir organizasyonun stratejik konumunu anlama, geleceğe yönelik stratejik seçimler ve etkili eylemlerle aksiyondaki stratejiyi yönetmeyi içerir.
Başarı Faktörleri “Şirket Hedefleri”ve “Strateji”
-
Şirket hedefleri tanımlandı mı?
-
Ayrıntılı olarak açıklanmışlar mı?
-
Nerede bulunabilirler?
-
Açıkça formüle edilmiş bir şirket stratejisi var mı?
-
Bu nerede bulunabilir?
-
Şirket stratejisine / stratejilerine bir giriş yaptınız mı?
-
Değilse neden olmasın?
-
Projenin hedefleri neler?
-
Bu proje hedefleri haklı mı? şirketinizin hedeflerine uygun mu?
-
Proje hedeflerinize başarılı bir şekilde ulaşmanızı sağlayacak stratejik hususları özetleyebilir misiniz? Bu proje adımlarını nasıl doğrularsınız?
-
Projeniz periyodik bir amaç ve strateji değerlendirmesine tabi mi?
-
Bu nasıl yapılır?
İŞ PLANI
Başarı faktörleri
İş dünyasında başarı, faktörlerin bir araya gelmesinden kaynaklanmaktadır. Başarı şansınızı artırmak istiyorsanız, aşağıdakilere odaklanın:
-
Gerçek bir iş fırsatı tanımlayın. İyi bir fikir yeterli değil. İnsanların ne istediğinizi ve sattığınız şeyin parasını ödeyeceklerini kanıtlamalıdır. Potansiyel müşterinizin ne almak istediğini ve ne kadar ödeyeceklerini araştırmak için zaman ayırın.
-
Odaklanmış kalın. Çabalarınızı gerçek iş fırsatına yoğunlaştırırsanız, herkes için her şeyi yapmaya çalışan bir işten daha iyisini yapacaksınız.
-
Sağlam bir iş planı geliştirmek. Üç temel soruyu cevaplayabilmelisiniz:
-
Hedefleriniz iyi tanımlanmış mı? Neden işe girdiğinizi, bunun ne kadar büyük olmasını istediğinizi ve riske toleransınızın ne olduğunu biliyor musunuz?
-
Doğru stratejiniz var mı? İşletmenizin karlılığı ve büyüme potansiyeli ne olacak? Olası büyüme oranı nedir? Kâr yerine bilançoya dikkat ediyor musunuz?
-
Stratejiyi uygulayabilir misiniz? İhtiyacınız olan insani ve finansal kaynağa sahip misiniz? Rolün ne olacak? Başarı için hangi profesyonel veya işe alınmış bir yardıma ihtiyacınız olacak?
Bir iş planı, iş hedeflerinizi ve onlara nasıl ulaşmayı planladığınızı açıklar. İşletmenizin başarılı bir şekilde yürütülmesinin yol haritasıdır - adım adım - işinize nasıl başlayacağınız ve işleteceğinizin ayrıntılarını ortaya koymak. Nerede ve ne zaman olmanız gerektiğini gösterir, böylece satış ve finansal hedeflerinizi karşılayıp karşılamadığınızı görebilirsiniz.
İş planı ayrıca, işinizin iyi planlanmış ve uygulanabilir olduğunu, iş dışındaki ilgilenen taraflarla da iletişim kurar. Bir iş planı, işiniz değiştikçe değişen çalışan bir belgedir.
Neden bir iş planı yazmalısınız?
Başarılı bir iş başlatmak için güçlü bir iş planı şarttır. Dört ana amaca hizmet eder:
1. Fikir Geliştirme: Düşüncelerinizi net ve düzenli bir şekilde yazmanız sizi disipline eder, böylece işinizi başlatmak için hala yapmanız gerekenleri görebilirsiniz. Ayrıca, fikrinizin uygulanabilirliğini belirlemenize ve gelir ve giderlerinizi tahmin etmenize yardımcı olur.
2. Stratejik Planlama Aracı: Kısa ve uzun vadeli hedeflerinizi ve pazarlama stratejinizi belirler ve güçlü yanlarınızı nasıl kullanacağınızı ve risklerinizi nasıl azaltacağınızı açıklar. İş planı, işinizin başarısını izlemenize ve ölçmenize yardımcı olan hedefleri belirler.
3. Dahili / Harici İletişim: Size ve diğerlerine işin nasıl yürüdüğünü anlatır. Dahili okuyucular, iş ortakları ve çalışanlar olabilir. Dış okuyucular, tedarikçileri, danışmanları, muhasebe ve yasal hizmetleri veya diğer dış yardım kaynaklarını içerebilir. İşinizi anlarlarsa, daha etkili bir şekilde size yardımcı olabilirler.
4. Satış Belgesi: Yatırımcılardan para temin etmek için paha biçilmez bir araçtır. İş fikrinizi bankacılara, devlet kurumlarına ve özel destekçilere satıyor. Net, özlü ve zorlayıcı bir iş planı insanları size yatırım yapmaya ikna edecektir.